cjwho:

Farmhouse Renovation, Moorenweis, Germany by Buero Philipp Moeller | via

The renovation of a farmhouse erected in 1890 in the Fürstenfeldbruck district is focusing on the reorganization of the floor plan, the preservation of the basic structure, particularly the roof truss, and above all the creation of diverse and atmospherically dense interior rooms offering a very special living experience to a family of four.

In order to retain the typical character of a farmhouse consisting of living-dining area and utility rooms, the small room structures on the ground and first floor of the living area remain largely untouched. On the one hand, available or supplementary old objects such as doors, lamps or furniture support this aura. On the other hand, several rooms appear decidedly modern by using carefully matched colours, large wall panelling and fine wallpapers.

Fascinating spatial contrasts are being created by the combination of living area and former cowshed especially in the open attic floors. Black steel components complete or renew the construction of the sand-blasted wooden structure only where it was inevitable, whereas custom-made oiled oak floorboards up to seven meters long and small new fittings are shaping the spatial structure.

Photography: Benjamin A. Monn

CJWHO: facebook | instagram | twitter | pinterest | subscribe

cjwho:

SDM Apartment, Mumbai, India by Arquitectura en Movimiento Workshop | via

Located in central Mumbai, our client builds a 6 story building, 2 for each apartment, we simultaneously perform 3 interior design projects for 3 different clients, all from the same family; parents, (an older couple) and 2 families of young couples with children, each with different needs and personalities, this is how we address the same space with different distributions, each had a different reason on which interiors are designed, a concept far from typical housing in India, a space for living inside, contrasting with its urban context, with its social environment.

Specifically in the SDM apartment, after a talk with each member of the family, we got a well defined program based on the customs of each user and each space, the staircase located at the center of the apartment. It was designed as a sculpture in the space with more light and natural ventilation; with very subtle lines but protagonist of the space, it can be seen almost from anywhere in the public areas, it becomes the articulator of spaces and is replicated in other architectural elements such as blinds and ceiling; every space, every detail meets a special character of the users, every color, every picture, every kitchen utensil, every linen was specifically chosen to complete this project and to make it unique.

Photography: Courtesy of Arquitectura en Movimiento Workshop

CJWHO: facebook | instagram | twitter | pinterest | subscribe